Advokati Beograd

Vaše Pravo je Naša Obaveza

JAVITE NAM SE ZA

PROFESIONALNE, STRUČNE I POVOLJNE ADVOKATSKE USLUGE I PRAVNI KONSALTINIG

ADVOKATI@ADVOKATI-BEOGRAD.ORG

065 9243434

svakog radnog dana od 9 do 19 časova

DELOKRUG NAŠIH USLUGA

3

PORESKO PRAVO

Poresko pravo reguliše poreske namete kao deo ekonomske, fiskalne politike državnog aparata, te je svakom fizičkom, a posebno pravnom licu od naročitog značaja znanje i veštine iz ove oblasti radi što uspešnijeg poslovanja i ostvarivanja boljih ekonomskih rezultata. Poresko zakonodavstvo se često menja usled usklađivanja i harmonizacije sa zakonodavstvom Evropske unije zbog čega je teško biti ispravno i potpuno informisan što povećava mogućnost grešaka a Samim tim i brojne poslovne probleme. Naša znanja i iskustva iz poreskog prava omogućavaju vaše profitabilnije poslovanje i izbegavanje problema. Naši advokati, u saradnji sa ekonomistima obezbeđuju podršku i zaštitu koje omogućava profitabilnije i sigurnije poslovanje. Pružamo konsultantske usluge iz ove oblasti, procenu poreskih rizika, kao i podršku i zastupanje u prekršajnim i krivičnim postupcima vezanim za poreske obaveze, Poreske usluge prilagođavamo klijentima, njihovom poslovanju i realnim potrebama. Otklanjamo poreske rizike, obezbeđujemo poreske uštede i omogućavamo poresku usklađenost.

Poslovno i radno pravo

Poslovanje privrednih subjekata, njihovo osnivanje, statusne i druge promene, svakodnevne i specifične privredne aktivnosti, ugovorna problematika, pregovaranja, izrada ugovora, sporazuma i drugih pravnih akata su samo neki segmenti poslovnog, privrednog i ugovornog prava koje pružamo našim klijentima. Obezbeđujemo kontrolu legalnosti poslovanja, usmeravamo i savetujemo privredne subjekte, njihove direktore i menadžment sa ciljem efikasnog poslovanja. Savetujemo i pomažemo u poslovanju i upravljanju privrednih subjekata, predlažemo i izrađujemo sve opšte i pojedinačne pravne akte, procedure, pomažemo u implementaciji uspešne prakse, olakšavamo i pomažemo kod osnivanja, početka rada, dokapitalizacije, zajedničkih ulaganja, izdvajanja, podela ili zatvaranja privrednih subjekata. Pružamo i presonalizovane usluge vezano za upravljanje privrednim subjektima, ekspertizu poslovanja i preporuke. Izrada svih trgovinskih i drugih ugovora, učestvovanje u pregovorima, postizanje sporazuma i poravnanja. Savetujemo i pomažemo oko radno pravnih odnosa kako poslodavce tako i radnike. Zastupanje pred sudovima i drugim državnim organima.

Imigraciono i pravo stranaca

Advokatske usluge vezane za pravnu pomoć strancima koji se nalaze i borave u Republici Srbiji, kao i strancima koji planiraju putovanje, boravak ili nastanjivanje u Srbiji. Sve usluge vezane za lična prava stranaca, za status, boravak, radne dozvole. Posredovanje u angažovanju kvalifikovane i manje kvalifikovane radne snage iz inostranstva, omogućavanje kontakta sa stranim partnerima koji regrutuju strane radnike, njihov odabir i organizaciju dolaska, kao i posredovanje kod obezbeđivanja privremenog boravka, viza C ili D, radnih dozvola i svih drugih pravnih situacija vezanih za dolazak i boravak stranaca.

Nekretnine i investicije

Svakodnevna praksa prometa nepokretnosti u poslednje tri decenije obiluje mnoštvom izazova i problema zbog nerešenih ili nedovoljno definisanih pravnih pitanja, te usled haotičnog faktičkog stanja koje se ogleda u ogromnom broju neuknjiženih nepokretnosti, problemima nedozvoljene gradnje, legalizacije, manipulacije … Prevazilaženje tih i takvih situacija izbegavanjem problema obezbeđuju naši advokati svojim stručnim, pravovremenim savetima, instrukcijama i pravnim mišljenjima. Pored konsultantskih usluga vršimo provere u katastrima, sudovima i drugim državnim organnima, izrađujemo predugovore i ugovore iz ove oblasti, zastupamo u procesima pregovaranja, ugovaranja, realizacije kupoprodaje ili zakupa nepokretnosti, uspostavljanja ili brisanja hipoteka, te zastupamo pred sudovima u sporovima koji se tiču nepokretnosti. Advokatske usluge i kompletna pravna pomoć za investitore u vezi sa investicionim ulaganjem i izgradnjom nepokretnosti. Nudimo kompletne analize i savetovanje klijenata vezano za investicionu klimu u Republici Srbiji, pripremu i izradu dokumentacije, obezbeđivanje dozvola, podnošenje prijava.

Prekršajno i krivično pravo

Zastupanje fizičkih i pravnih lica pred prekršajnim i krivičnim sudovima, kao i pred privrednim sudovima u postupcima privrednih prestupa, priprema odbrane, prikupljanje dokaza, priprema i izrada pisane odbrane. Odbrana, zastupanje i savetovanje u poreskim prekršajnim i krivičnim postupcima i drugim postupcima. Pored odbrane okrivljenih lica, zastupamo i oštećena lica u prekršajnim i krivičnim postupcima. Obezbeđujemo uspešne odbrane okrivljenih u predkrivičnim i krivičnim postupcima, pred policijom, tužilaštvom i sudovima. Odbrana i savetovanje u poreskim postupcima utaje i drugim poreskim potupcima, kao i svim drugim postupcima privrednih prestupa ili prekršajnim postupcima. Zastupanje u postupcima naknade štete zbog neosnovanog lišenja slobode, zastupanje u postupcima puštanja osuđenog na uslovni otpust, zastupanje u postupcima ostvarivanja imovinsko pravnih zahteva za naknadu materijalne i nematerijalne štete pričinjene izvršenjem krivičnih dela.

Pravo zaštite životne sredine

Zaštita životne sredine dobija sve veći značaj u životu pojedinca i privrednih subjekata, a samim tim sve brojniju i značajniju regulativu. Ova problematika u dokumentima EU i UN postaje jedno od najvažnijih pitanja sa kojim se čovečanstvo suočava u 21. veku. Usled toga se advokati aktivno uključuju u ovu oblast naročito iz razloga što se povećava broj sudskih postupaka u vezi sa zaštitom životne sredine i naknadama štete usled zagađenja životne sredine. Naši advokati od kojih neki poseduju doktorate iz ove oblasti, pružaju našim klijentima stručnu i profesionalnu pravnu pomoć i zaštitu, uključujući zastupanja u sudskim postupcima. Obrađujemo i analiziramo rizike na poslovanje koji mogu nastati primenom propisa o zaštiti životne sredine, Pružamo usluge koje se odnose na Procenu uticaja na životnu sredinu, Procenu ekoloških rizika i druge ekološke teme.

IT Pravo

Pravo informacionih tehnologija reguliše problematiku prikupljanja, čuvanja i upotrebe podataka u elektronskoj, digitalnoj formi, i na globalnoj internet mreži. Reguliše se i štiti čuvanje i promet digitalnih informacija i digitalnih valuta, IT pravo reguliše digitalne ugovore, njihovu izradu, čuvanje i korišćenje uz pomoć digitalnih tehnologija i Blockchain-a. U okviru ovog prava regulišu se prava koja nastaju korišćenjem interneta iz čije upotrebe proizlaze prava intelektualne svojine na programima, aplikacijama, igricama i brojnim drugim softverskim rešenjima uključujući online prodavnice i druge oblike online poslovanja, komunikacije i zabave. Online život i rad, odnosno online okruženja zahteva teorijska i praktična rešenja, regulativu i pravnu praksu kojom se definiše i uređuje ova brzorastuća oblast društvenog života i poslovanja. U mogućnosti smo da pomognemo poslovanju u ovoj oblasti, pravnim savetima i adekvatnim ugovorima. Uz našu pomoć i profesionalnu podršku predupređuju se problemi i sporovi, smanjuju zloupotrebe i izbegava ili smanjuje šteta.

Nasledno i porodično pravo

Naši advokati pružaju sve neophodne usluge za ostvarivanje prava klijenata u oblasti porodičnih odnosa i naslednog prava. Zastupanja u postupcima razvoda braka, postupcima izdržavanja, vršenja roditeljskog prava, utvrđivanja i osporavanja očinstva, sastavljanje testamenta, sprovođenje ostavinskih postupaka, izrada predbračnih ugovora, izrada ugovora o doživotnom izdržavanju.

Upravno i ustavno pravo

Zastupanje u upravnim postupcima i upravnim sporovima. Priprema i izrada upravnih akata, sastavi tužbi i žalbi u upravnim sporovima. Pružamo i savetodavne, konsultantske usluge u oblastima poreskih i carinskih potupaka. Posredujemo i sprovodimo potupke izdavanja dozvola i licenci u upravnim postupcima. Obezbeđujemo zaštitu ljudskih prava i sloboda pred sudovima i državnim organima, podnošenje ustavnih žalbi Ustavnom sudu, zastupanje u postupcima naknade materijalne i nematerijalne štete nastale povredom ljudskih prava.

Zaštita intelektualne svojine

Štiteći intelektualnu svojinu štite se pronalasci i autorska prava. Svi koji svojim umom, znanjem i veštinama stvaraju nove intelektualne vrednosti, pre svega pronalaske imaju mogućnost i pravo da iste zaštite od zloupotreba i neovlašćenog korišćenja od svih drugih fizičkih ili pravnih lica koji nemaju njihovo odobrenje za korišćenje i upotrebu patenata, kao ni autorskih prava. Obezbeđujemo svima zainteresovanima zaštitu patenata, malih patenata, autorskih prava i prava srodnih autorskim, kao i naknade štete u slučaju povrede zaštićenih prava ili njihovog neovlašćenog korišćenja. Zaštita ovih prava je od značaja za društveno ekonomski sistem jer od toga zavisi celokupni privredno ekonomski razvoj i približavanje razvijenom svetu.

obezbeđujemo učinkovita, pouzdana i proverena pravna rešenja 

Advokati Beograd

Nikola Tesla je rekao “Ako ne znate kako, posmatrajte prirodne pojave, one će vam dati odgovore i inspiraciju, a mi vam poručujemo
AKO NE ZNATE KAKO OBRATITE SE NAMA, DAĆEMO VAM TRAŽENE ODGOVORE I PONUDITI NAJBOLJA REŠENJA.

Pošaljite nam pitanje

advokati@advokati-beograd.org

065 924 34 34

Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 10

Drinčićeva 29

Balkanska 35

Svakog radnog dana od 9 do 19 časova