Usluge

ADVOKATSKE USLUGE NAJVIŠEG KVALITETA UZ RAZUMNE CENE

Zastupanje

Ugovaranje

Konsalting

Tumačenje zakona

Vođenje sporova

Poresko pravo

Poresko pravo reguliše poreske namete kao deo ekonomske, fiskalne politike državnog aparata, te je svakom fizičkom, a posebno pravnom licu od naročitog značaja znanje i veštine iz ove oblasti radi što uspešnijeg poslovanja i ostvarivanja boljih ekonomskih rezultata. Poresko zakonodavstvo se često menja usled usklađivanja i harmonizacije sa zakonodavstvom Evropske unije zbog čega je teško biti ispravno i potpuno informisan što povećava mogućnost grešaka a Samim tim i brojne poslovne probleme. Naša znanja i iskustva iz poreskog prava omogućavaju vaše profitabilnije poslovanje i izbegavanje problema. Naši advokati, u saradnji sa ekonomistima obezbeđuju podršku i zaštitu koje omogućava profitabilnije i sigurnije poslovanje. Pružamo konsultantske usluge iz ove oblasti, procenu poreskih rizika, kao i podršku i zastupanje u prekršajnim i krivičnim postupcima vezanim za poreske obaveze, Poreske usluge prilagođavamo klijentima, njihovom poslovanju i realnim potrebama. Otklanjamo poreske rizike, obezbeđujemo poreske uštede i omogućavamo poresku usklađenost.

Poslovno i radno pravo

Poslovanje privrednih subjekata, njihovo osnivanje, statusne i druge promene, svakodnevne i specifične privredne aktivnosti, ugovorna problematika, pregovaranja, izrada ugovora, sporazuma i drugih pravnih akata su samo neki segmenti poslovnog, privrednog i ugovornog prava koje pružamo našim klijentima. Obezbeđujemo kontrolu legalnosti poslovanja, usmeravamo i savetujemo privredne subjekte, njihove direktore i menadžment sa ciljem efikasnog poslovanja. Savetujemo i pomažemo u poslovanju i upravljanju privrednih subjekata, predlažemo i izrađujemo sve opšte i pojedinačne pravne akte, procedure, pomažemo u implementaciji uspešne prakse, olakšavamo i pomažemo kod osnivanja, početka rada, dokapitalizacije, zajedničkih ulaganja, izdvajanja, podela ili zatvaranja privrednih subjekata. Pružamo i presonalizovane usluge vezano za upravljanje privrednim subjektima, ekspertizu poslovanja i preporuke. Izrada svih trgovinskih i drugih ugovora, učestvovanje u pregovorima, postizanje sporazuma i poravnanja. Savetujemo i pomažemo oko radno pravnih odnosa kako poslodavce tako i radnike. Zastupanje pred sudovima i drugim državnim organima.

IMIGRACIONO I PRAVO STRANACA

Advokatske usluge vezane za pravnu pomoć strancima koji se nalaze i borave u Republici Srbiji, kao i strancima koji planiraju putovanje, boravak ili nastanjivanje u Srbiji. Sve usluge vezane za lična prava stranaca, za status, boravak, radne dozvole. Posredovanje u angažovanju kvalifikovane i manje kvalifikovane radne snage iz inostranstva, omogućavanje kontakta sa stranim partnerima koji regrutuju strane radnike, njihov odabir i organizaciju dolaska, kao i posredovanje kod obezbeđivanja privremenog boravka, viza C ili D, radnih dozvola i svih drugih pravnih situacija vezanih za dolazak i boravak stranaca. 

Nekretnine i investicije

Svakodnevna praksa prometa nepokretnosti u poslednje tri decenije obiluje mnoštvom izazova i problema zbog nerešenih ili nedovoljno definisanih pravnih pitanja, te usled haotičnog faktičkog stanja koje se ogleda u ogromnom broju neuknjiženih nepokretnosti, problemima nedozvoljene gradnje, legalizacije, manipulacije … Prevazilaženje tih i takvih situacija izbegavanjem problema obezbeđuju naši advokati svojim stručnim, pravovremenim savetima, instrukcijama i pravnim mišljenjima. Pored konsultantskih usluga vršimo provere u katastrima, sudovima i drugim državnim organnima, izrađujemo predugovore i ugovore iz ove oblasti, zastupamo u procesima pregovaranja, ugovaranja, realizacije kupoprodaje ili zakupa nepokretnosti, uspostavljanja ili brisanja hipoteka, te zastupamo pred sudovima u sporovima koji se tiču nepokretnosti. Advokatske usluge i kompletna pravna pomoć za investitore u vezi sa investicionim ulaganjem i izgradnjom nepokretnosti. Nudimo kompletne analize i savetovanje klijenata vezano za investicionu klimu u Republici Srbiji, pripremu i izradu dokumentacije, obezbeđivanje dozvola, podnošenje prijava.

Upravno i ustavno pravo

Zastupanje u upravnim postupcima i upravnim sporovima. Priprema i izrada upravnih akata, sastavi tužbi i žalbi u upravnim sporovima. Pružamo i savetodavne, konsultantske usluge u oblastima poreskih i carinskih potupaka. Posredujemo i sprovodimo potupke izdavanja dozvola i licenci u upravnim postupcima. Obezbeđujemo zaštitu ljudskih prava i sloboda pred sudovima i državnim organima, podnošenje ustavnih žalbi Ustavnom sudu, zastupanje u postupcima naknade materijalne i nematerijalne štete nastale povredom ljudskih prava.

Prekršajno i krivično pravo

Zastupanje fizičkih i pravnih lica pred prekršajnim i krivičnim sudovima, kao i pred privrednim sudovima u postupcima privrednih prestupa, priprema odbrane, prikupljanje dokaza, priprema i izrada pisane odbrane. Odbrana, zastupanje i savetovanje u poreskim prekršajnim i krivičnim postupcima i drugim postupcima. Pored odbrane okrivljenih lica, zastupamo i oštećena lica u prekršajnim i krivičnim postupcima. Obezbeđujemo uspešne odbrane okrivljenih u predkrivičnim i krivičnim postupcima, pred policijom, tužilaštvom i sudovima. Odbrana i savetovanje u poreskim postupcima utaje i drugim poreskim potupcima, kao i svim drugim postupcima privrednih prestupa ili prekršajnim postupcima. Zastupanje u postupcima naknade štete zbog neosnovanog lišenja slobode, zastupanje u postupcima puštanja osuđenog na uslovni otpust, zastupanje u postupcima ostvarivanja imovinsko pravnih zahteva za naknadu materijalne i nematerijalne štete pričinjene izvršenjem krivičnih dela.

Pravo zaštite životne sredine

Zaštita životne sredine dobija sve veći značaj u životu pojedinca i privrednih subjekata, a samim tim sve brojniju i značajniju regulativu. Ova problematika u dokumentima EU i UN postaje jedno od najvažnijih pitanja sa kojim se čovečanstvo suočava u 21. veku. Usled toga se advokati aktivno uključuju u ovu oblast naročito iz razloga što se povećava broj sudskih postupaka u vezi sa zaštitom životne sredine i naknadama štete usled zagađenja životne sredine. Naši advokati od kojih neki poseduju doktorate iz ove oblasti, pružaju našim klijentima stručnu i profesionalnu pravnu pomoć i zaštitu, uključujući zastupanja u sudskim postupcima. Obrađujemo i analiziramo rizike na poslovanje koji mogu nastati primenom propisa o zaštiti životne sredine, Pružamo usluge koje se odnose na Procenu uticaja na životnu sredinu, Procenu ekoloških rizika i druge ekološke teme.

IT pravo

Pravo informacionih tehnologija reguliše problematiku prikupljanja, čuvanja i upotrebe podataka u elektronskoj, digitalnoj formi, i na globalnoj internet mreži. Reguliše se i štiti čuvanje i promet digitalnih informacija i digitalnih valuta, IT pravo reguliše digitalne ugovore, njihovu izradu, čuvanje i korišćenje uz pomoć digitalnih tehnologija i Blockchain-a. U okviru ovog prava regulišu se prava koja nastaju korišćenjem interneta iz čije upotrebe proizlaze prava intelektualne svojine na programima, aplikacijama, igricama i brojnim drugim softverskim rešenjima uključujući online prodavnice i druge oblike online poslovanja, komunikacije i zabave. Online život i rad, odnosno online okruženja zahteva teorijska i praktična rešenja, regulativu i pravnu praksu kojom se definiše i uređuje ova brzorastuća oblast društvenog života i poslovanja. U mogućnosti smo da pomognemo poslovanju u ovoj oblasti, pravnim savetima i adekvatnim ugovorima. Uz našu pomoć i profesionalnu podršku predupređuju se problemi i sporovi, smanjuju zloupotrebe i izbegava ili smanjuje šteta. 

Nasledno i porodično pravo

Naši advokati pružaju sve neophodne usluge za ostvarivanje prava klijenata u oblasti porodičnih odnosa i naslednog prava. Zastupanja u postupcima razvoda braka, postupcima izdržavanja, vršenja roditeljskog prava, utvrđivanja i osporavanja očinstva, sastavljanje testamenta, sprovođenje ostavinskih postupaka, izrada predbračnih ugovora, izrada ugovora o doživotnom izdržavanju.

Zaštita intelektualne svojine

Štiteći intelektualnu svojinu štite se pronalasci i autorska prava. Svi koji svojim umom, znanjem i veštinama stvaraju nove intelektualne vrednosti, pre svega pronalaske imaju mogućnost i pravo da iste zaštite od zloupotreba i neovlašćenog korišćenja od svih drugih fizičkih ili pravnih lica koji nemaju njihovo odobrenje za korišćenje i upotrebu patenata, kao ni autorskih prava. Obezbeđujemo svima zainteresovanima zaštitu patenata, malih patenata, autorskih prava i prava srodnih autorskim, kao i naknade štete u slučaju povrede zaštićenih prava ili njihovog neovlašćenog korišćenja. Zaštita ovih prava je od značaja za društveno ekonomski sistem jer od toga zavisi celokupni privredno ekonomski razvoj i približavanje razvijenom svetu. 

Pošaljite nam pitanje

advokati@advokati-beograd.org

065 924 34 34

Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 10

Drinčićeva 29

Balkanska 35

Svakog radnog dana od 9 do 19 časova